Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

In Caruso-bier geglaceerd buikspek met gebakken witlof en schijfjes Opperdoezer.

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor het buikspek:
2 kilo buikspek zonder zwoerd
l ui gesnipperd
4 tenen knoflook
2 wortels in stukken gesneden.
2 stengels bleekselderij in stukken gesneden
l prei in ringen
10 takjes tijm
20 peperkorrels
2 glazen Caruso-bier
snufje zout
500 gram heldere honing
2 el geplette zwarte peperkorrels

Voor de gebakken witlof:
l kilo witlof
300 gram suiker
l dl. vloeibare boter

Voor de Opperdoezer:
l kilo Opperdoezer
l dl. olijfolie peper en zout

Bereiden


    Leg het buikspek in een pan met koud water, breng aan de kook en laat vervolgens afkoelen in koud water.
  1. Leg het buikspek in een schone pan en giet er koud water op tot het vlees onderstaat.
  2. Breng aan de kook en voeg ui, knoflook, wortel, bleekselderij, prei, tijm, peperkorrels en een snufje zout toe.
  3. Kook 2 1/2 a 3 drie uur op een zacht vuur en laat het in het kookvocht afkoelen.
  4. Haal uit het kookvocht en leg het buikspek in een diepe braadslee met het vel naar boven.
  5. Giet de honing erover en het Caruso-bier, bestrooi met geplette peperkorrels plaats in de oven van 160°c. en bedruip om de vijf minuten met het honing-Carusomengsel tot het vlees mooi gelakt is.
  6. Haal het gelakte vlees uit de oven en laat het rusten.
  7. Snijd het vlees tegen de vezelrichting in, in plakken.

  8. Kook de witlof beetgaar en laat in zijn eigen vocht afkoelen.
  9. Haal uit het vocht en laat het goed uitlekken.
  10. Dep droog met keukenpapier en rol door de suiker.
  11. Bak ze in de koekenpan in de vloeibare boter rond om bruin en haal uit de pan.

  12. Schil de Opperdoezer en snij in plakken van een 1/2 centimeter en blancheer ze in kokend water.
  13. Leg ze in een braadslee, besprenkel met olijfolie en peper en zout.
  14. In de oven op 160°c. gaar laten worden.

Bordschikking:
Leg een stronkje witlof in het midden van het bord leg daar rondom een paar plakjes Opperdoezer omheen.
Leg er twee plakjes geglaceerd buikspek op en maak af met een klein beetje honing-carusobierjus.
Keukenbrigade Caruso, Roosendaal

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Varkensoester met kersensaus
Varkensvlees met knolselderij-aardappelpuree
Fricandeau met gedroogde pruimen
Karbonade met eiersaus
Gevulde vleesrolletjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes