Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Hamlapjes met warme piccalilly van voorjaarsgroenten

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr hamlappen
50 gr boter
1 eetl kerriepoeder
6 eetl zoetzureuitjes+½ dl van het vocht
75 gr jonge bloemkool
75 gr peultjes
75 gr jonge worteltjes
2 augurken
6 eetl Franse mosterd
zout en peper

Bereiden

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Haal de peultjes af. Snijd de worteltjes en de augurken in plakjes. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin op een matig vuur de hamlapjes aan beide kanten bruin. Voeg het kerriepoeder, een half kopje warm water en het vocht tegen de kook aan en stoof het vlees met het deksel op de pan op een laag vuur in ca. 45 minuten gaar.
Voeg de zilveruitjes, de bloemkool, de peultjes, de worteltjes en de augurken toe en stoof ze 4 minuten mee. Roer de mosterd erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper.

Voorbereiding: 10 minuten
stoven: 50 minuten

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Cotelet de porc cordon bleu (gepaneerde ribkarbonade, gevuld met ham en kaas)
Varkenshaas in bladerdeeg
Feestelijke rollade
Varkensfilet met honing-druivensaus (4 personen)
Cannelloni uit Napoli


Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes