Snijd het vlees met een scherp, puntig mes horizontaal in, zodat er een zakje ontstaat. Pel en snipper de sjalotten en het knoflook ragfijn, vermeng deze met het peterselie en bieslook, meng dit door de roomkaas en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Verdeel het roomkaasmengsel in 4 porties en vul elke karbonade ermee. Druk de vulling gelijkmatig uit zodat de kotelet overal even dik is, wentel de karbonades door de bloem en klop het teveel eraf. Steek de opening met een cocktailprikker dicht.
Verhit een grote koekenpan op hoog vuur en doe de boter erin. Voeg, als deze gesmolten is, de olie toe en leg zodra de boter is uitgebruist het vlees in de pan. Bak het vlees snel aan beide kanten bruin; draai het vuur lager en laat ze zachtjes in ca. 15 min verder garen. Verwijder het cocktailprikkertje en snijd de karbonade in plakjes.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |