Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gestoofde schouderkarbonade in tomatensaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 schouderkarbonades
zout en peper
30 gr boter of margarine
1 grote ui, fijngesneden
250 gr kerstomaatjes, in vieren
1 blaadje laurier
½ tl gedroogde oregano
1 dl rode wijn
2 lente- uitjes, fijngesneden
2 el fijngesneden peterselie

Bereiden

Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze aan elke kant 2-3 min in de boter.
Neem ze uit de pan en bak in het achtergebleven braadvet de ui 3-4 min. Voeg de tomaten, laurier,oregano en wijn toe en laat de saus 5 min pruttelen.
Leg dan de karbonades terug in de pan en stoof ze in 30-40 min gaar. Keer ze regelmatig en bedruip ze met de saus. Stoof de lente-ui de laatste 5 min mee.
Bestrooi met peterselie. Serveer de karbonades met de saus en pasta of gekookte aardappelen.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kruidig gehakt in koolbladeren
Cordon bleu met romige aardappelwaterkerspuree
Varkenshaas in bladerdeeg
Varkensvlees met knolselderij-aardappelpuree
Krokant varkensvlees met kokos en zoetzure saus


Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes