Pureer alle ingrediënten voor de marinade in een blender of keukenmachine. Snijd met een scherp mes het zwoerd van het spek in de lengte in met een tussenruimte van 1 cm tot op het vlees. Wrijf het spek in met de marinade, ook goed in het ingesneden zwoerd. Laat het spek afgedekt circa 2 uur in de koelkast marineren.
Leg het spek op een rooster in de braadslede met de zwoerdkant naar boven en bak het 30 min in het midden van een voorverwarmde oven op 180 graden. Bestrijk het spek dan met de marinade en bak het nog 1-1½ uur terwijl u het elke 15 min met de marinade bestrijkt. Keer het spek en bak het nog circa 30 min. De baktijd is afhankelijk van de dikte van het spek. Controleer de gaarheid door het spek een beetje in te snijden. Let op dat het spek niet verbrandt, dek het eventueel af met aluminiumfolie. Serveer het spek met de gebakken appelen.
Gebakken appelen:
Schil 4-6 appelen, boor het klokhuis eruit en snijd de appelen in plakken. Bak de plakken 5-10 min in 40-60 gr boter tot ze zacht en lichtbruin zijn.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |