Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Geroosterd gemarineerd spek

Aantal personen: 6-

Ingrediënten

Ca 1½ kg mager spek (speklapjes aan één stuk) met zwoerd
Voor de marinade:
1 el gemalen steranijs
1 el gemalen kaneel
½ tl gemalen komijn
1/4 tl gemalen kruidnagel
3 plakjes gemberwortel, grofgehakt
6 teentjes knoflook, gehalveerd
2 rode chillipepers, grofgesneden
1 el geraspte limoenschil
500 gr tomaten, in stukken
3-4 el Japanse sojasaus
50-100 gr donkere basterdsuiker

Bereiden

Pureer alle ingrediënten voor de marinade in een blender of keukenmachine. Snijd met een scherp mes het zwoerd van het spek in de lengte in met een tussenruimte van 1 cm tot op het vlees. Wrijf het spek in met de marinade, ook goed in het ingesneden zwoerd. Laat het spek afgedekt circa 2 uur in de koelkast marineren.
Leg het spek op een rooster in de braadslede met de zwoerdkant naar boven en bak het 30 min in het midden van een voorverwarmde oven op 180 graden. Bestrijk het spek dan met de marinade en bak het nog 1-1½ uur terwijl u het elke 15 min met de marinade bestrijkt. Keer het spek en bak het nog circa 30 min. De baktijd is afhankelijk van de dikte van het spek. Controleer de gaarheid door het spek een beetje in te snijden. Let op dat het spek niet verbrandt, dek het eventueel af met aluminiumfolie. Serveer het spek met de gebakken appelen.
Gebakken appelen:
Schil 4-6 appelen, boor het klokhuis eruit en snijd de appelen in plakken. Bak de plakken 5-10 min in 40-60 gr boter tot ze zacht en lichtbruin zijn.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Karbonade met kruidendakje
Gestoofde varkensfricandeau in knoflooksaus
Fricandeau met pikant korstje
Stracotto di maiale al limone (varkensvlees in citroensaus)
Varkensfricandeau gevuld met zuidvruchten.

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes