Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Fricandeau gevuld met notenpate

Aantal personen: 4

Ingrediënten

750 gr varkensfricandeau
125 gr roompaté
30 gr walnoten
enkele druppels Worcestershiresauce
zout
peper
boter om te bakken
2,5 dl witte wijn
1 dl bouillon
allesbinder

Bereiden

Leg de fricandeau op het werkvlak en snijd het vlees aan beide smalle kanten in met een scherp mes zodat een ‘zakje‘ontstaat. Roer de paté glad. Hak de walnoten grof en meng ze door de paté. Breng extra op smaak met enkele druppels worcestersauce.
Vul de fricandeau met dit mengsel en steek het uiteinde met cocktailprikkers dicht. Leg het vlees een half uur in de koelkast.
Verhit de boter in een braadpan. Neem het vlees uit de koelkast en bestrooi met zout en peper. Schroei het vlees rondom dicht. Schenk de helft van de witte wijn en alle bouillon in de pan en braad het vlees verder gaar onder het zo nu en dan toevoegen van een scheutje van de resterende witte wijn. Neem het vlees uit de koelkast en bestrooi met zout en peper. Schroei het vlees rondom dicht. Schenk de helft van de witte wijn en alle bouillon in de pan en braad het vlees verder gaar onder het zo nu en dan toevoegen van een scheutje van de resterende witte wijn. Neem het vlees uit de pan en laat het ongeveer 15 minuten rusten alvorens het aan te snijden. Snijd in dikke plakken. Bind het stoofvocht van de fricandeau door er een beetje allesbinder in te strooien.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Sukadelapjes met appel en rozijnen
Gevulde karbonade
Vleesrolletjes met spek
Gehaktballen met mosterdsaus en bieslook
Franse gevulde rollade

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes