Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Filet mignon de porc a la normande (gebraden varkenshaas met appel en rozijnen)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 hele varkenshaasjes
3 eetl boter
2 geschilde groene appels in partjes gesneden
100 gr rozijnen
1 theel suiker
1 zakje krielaardappeltjes (Peka Pommes Naturel)
1 glaasje Siebrand Likorette Appel
1 pot rode kool met appel
zout en versgemalen peper

Bereiden

De aardappeltjes bakken in de helft van de roomboter en de rode kool in de magnetron verwarmen. De varkenshaasjes kruidn met peper en zout en in de rest van de roomboter goudbruin en net gaar bakken. Neem de varkenshaasjes uit de pan en houd ze warm tot gebruik.
Bak de appelpartjes goudbruin in de braadjus van de varkenshaasjes en voeg de rozijnen toe. Bestrooi het geheel met een theelepeltje suiker en blus het af met de likorette.
Even laten in koken.
Het vlees weer in de pan leggen en even zachtjes mee laten koken.
De varkenshaasjes op voorverwarmde borden leggen en bedekken met de appel rozijnensaus. De rode kool en aardappeltjes er apart bij serveren.
Tip:
Ook lekker i.p.v. varkenshaas met kipfilet of kalkoen.
Bereidingstijd 20 minuten.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Ribkarbonades met tomatenpesto
Fricandeau met abrikozen-dadelvulling
Varkensoester met kersensaus
Zoet-zure vleesstoofpot
Uit de herfstkeuken

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes