Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Costoletta di maiale alla mostarda (ribkarbonade met mosterdsaus)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 ribkarbonades (600 gr)
4 eetl grove mosterd
2 eetl bloem
3 eetl olijfolie (Bertolli)
4 fijngesneden blaadjes salie
3 fijngesneden sjalotten
1 dl slagroom
1 kilo stevig kokende aardappels
3 grof gesneden uienringen+ 3 el olijfolie (Bertolli)takjes rozemarijn
zout en versgemalen peper
4 grote tomaten, gehalveerd
2 eetl gehakte peterselie
1 fijngesneden teentje knoflook
2 eetl olijfolie (Bertolli)
2 eetl paneermeel

Bereiden

Kruid de karbonades met peper en zout en wrijf ze in met de grove mosterd en bestrooi ze met de salie. Dek ze vervolgens af met plasticfolie en laat ze ca. 30 minuten ion de koelkast marineren. Wentel ze door de bloem en bak ze goudbruin in de olie met boter.
Neem de karbonades vervolgens uit de pan en bak de sjalotten lichtbruin in de braadjus. Giet vervolgens de slagroom erbij en roer het goed door elkaar. Laat dit even doorkoken en bewaaar de saus in een schaaltje tot gebruik. Was in de tussentijd de aardappels en boen ze goed schoon. Snijd ze in de lengte in 6 partjes. Leg ze in een ovenschaal en rangschik de uien er overheen. Kruid met versgemalen peper, zout en een paar takjes rozemarijn. Besprenkel het geheel met olijfolie en zet de ovenschaal gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Schep dit af en toe door elkaar. Leg de gehalveerde tomaten in een ovenschaal en bestrooi ze met met de knoflook, peterselie, peper, zout en paneermeel en zet deze ook in de oven en bak ze zo‘n 15 minuten en haal ze daarna uit. Als de aardappels 15 minuten in de oven hebben gestaan, de koteletten er bovenop plaatsen en het geheel weer terug in de oven plaatsen.
Haal na 5 minuten het geheel uit de oven en plaats de inmiddels gebakken tomaten rondom. De sjalottensaus apart serveren.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Cotelet de porc cordon bleu (gepaneerde ribkarbonade, gevuld met ham en kaas)
In Caruso-bier geglaceerd buikspek met gebakken witlof en schijfjes Opperdoezer.
Varkensfiletlapjes met bosbessen
Filet mignon de porc a la normande (gebraden varkenshaas met appel en rozijnen)
Karbonade met kruidendakje


Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes