Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Cordon bleu met romige aardappelwaterkerspuree

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 kg aardappelen
2-3 dl volle melk
blaadjes van 2 bosjes waterkers, grofgesneden
zout en peper
nootmuskaat
75 gr geraspte jong belegen kaas
bloem
1-2 eieren, losgeklopt
gedroogd broodkruim of paneermeel
60 gr boter of margarine

Bereiden

Kook de aardappelen in circa 20 min gaar, giet ze af en pureer ze. Verwarm de melk en roer deze, samen met de waterkers, door de puree tot deze heel romig is. Breng de puree op smaak met zout, peper, nootmuskaat en kaas. Snijd de karbonades in tot op het bot en klap ze open. Bestrooi het vlees met zout en peper en leg in elke karbonade een plak ham en een plak kaas.
Klap de karbonades dubbel en maak ze weer dicht met een houten prikker. Haal de gevulde karbonades door de bloem, schud de overtollige bloem eraf. Haal ze daarna door losgeklopt ei en bedek ze vervolgens met een dun laagje broodkruim. Bak ze aan elke kant 4-6 min in de boter tot ze krokant en gaar zijn. Serveer de cordon bleu met de waterkerspuree en garneer eventueel met waterkers.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Mosterdvlees
Stoofvlees met venkel
Karbonades met mosterdsaus
Rollade met paddestoelensaus
Filet mignon de porc a la normande (gebraden varkenshaas met appel en rozijnen)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes