Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Boeuf Bourguignon 2

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 3 uur

Ingrediënten

3 eetl. olie
750 gr sukadelapje
75 gr magere spekreepjes
2 teentjes knoflook
125 gr wortelen
125 gr uien
1 eetl. bloem
l runderbouillon
1 laurierblaadje
theel. tijm
250 gr champignons
2 dl rode wijn
potje zilveruitjes

Bereiden

Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees omscheppend bruin.
Neem het uit de pan en bestrooi het met peper en zout.

Bak de spekblokjes in het braadvet bruin.
Voeg de knoflook, de ui en de wortel toe en bak het 5 minuten.
Strooi de bloem over de groenten en schep deze goed om.
Schenk de wijn en de bouillon erbij, voeg het laurierblaadje en de tijm toe en breng het aan de kook.
Doe het vlees terug in de pan.
Laat het vlees in 2 uur op een laag vuur, met de deksel schuin op de pan gaar worden.
Maak intussen de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Laat de zilveruitjes uitlekken
Voeg champignons en zilveruitjes 30 minuten voor het einde van de bereidingstijd toe.
Breng op smaak met peper en zout.

Serveer met aardappelpuree en sperzieboontjes.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Pittige gehaktballetjes
Filet mignon de porc a la normande (gebraden varkenshaas met appel en rozijnen)
Varkensvlees met knolselderij-aardappelpuree
In Caruso-bier geglaceerd buikspek met gebakken witlof en schijfjes Opperdoezer.
Varkenshaas in bladerdeeg
Uit de herfstkeuken

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes