Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Beenham met rozemarijnsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 beenham naturel (ca 600 gr)
50 gr boter
peper en zout
1 eetl gehakte rozemarijn (vers of diepvries)
1 dl droge witte wijn
2 dl kookroom
1 sinaasappel

Bereiden

Bereiden: verwarm de oven voor op 160 graden. Verwijder de verpakking van de beenham.
Verhit de boter in een braadpan en bak de ham rondom aan totdat deze lichtbruin is.
Leg de ham in een braadslede of ovenschaal, dek deze af met aluminiumfolie en zet het vlees 35 minuten in het midden van de oven.
Roer de rozemarijn, wijn en kookroom door het bakvet. Voeg peper en zout naar smaak toe en laat alles tot sausdikte inkoken.
Boen de sinaasappel schoon onder heet water. Snijd er plakken van en prik deze voor het serveren op de beenham.
Serveer de ham met een beetje saus erover en de rest er apart bij met broccoli en gekookte krieltjes of aardappelpuree.

Tip: Voeg eens 1 eetl sinaasappellikeur of whisky bij de saus.
Bestrijk de beenham de laatse 10 minuten eens met honing en laat de folie er dan af.

Bereidingstijd: 45 minuten.

Reacties

Ellen (29-10-2009 09:14):
Ik wil iedereen aanraden om - zoals de tip aangeeft - de laatste 10 minuten de beenham in te smeren met honing. Echt verrukkelijk!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Hamlappen uit de oven met rode wijn en gember
Filet mignon de porc a la normande (gebraden varkenshaas met appel en rozijnen)
Vleesrolletjes met spek
Roergebakken varkensvlees met pecannoten en perzik
Varkenshaas met amandel en appelsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes