Beenham met roerbakgroenten (4 pers)
Aantal personen: 4
Ingrediënten
500 g beenham
125 g bruine basterd
1 citroen
4 el honing
1 tl kaneel
1 citroen
1 dl aceito balsamico
el honing
600 g verschillende groenten (bijv. courgette, champignons, sperzieboontjes en rode paprika.)
Bereiden
Bereiding beenham
- Rasp de citroen en pers ze daarna uit.
- Verhit de oven voor op 200 graden.
- Wrijf het vlees in met de kaneel.
- Meng de kaneel met de basterdsuiker, de citroenrasp, het sap en de honing.
- Bestrijk het vlees hiermee.
- Doe het vlees in een braadslede en braad het ca 50 minuten.
- Verlaag de temperatuur na 20 minuten tot 160 graden.
Bereiding groenten
- Harde groentes even blancheren.
- Azijn en honing tot de helft reduceren.
- De groentes roerbakken en op het laatste moment overgieten met de reductie.
- Op borden dresseren en daarbovenop (een) plak(ken) beenham.
Recept van Culinair College Tecklenburg, Berlicum
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Fricandeau met pikant korstje
Varkensoesters
Geurige ribkarbonades uit de braadzak
Varkenshaasjes gevuld met lente-uitjes
Koolraap met varkenhaas