Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Rijstevla

Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 2 uur

Ingrediënten

25 gr boter
125 gr bloem
7 gr gistkorrels
16 gr suiker
½ zakje vanillesuiker
75 cc lauwe melk
150 gr paprijst
¾ liter melk
25 gr boter
pakje vanillesuiker
12 gr puddingpoeder
12 gr suiker
¼ liter melk
2 eiwit
2 eigeel

Bereiden

Bereiding:Bloem mengen met de gistkorrels en de suiker.
Kuiltje maken, toevoegen lauwe melk gesmolten boter en een ½ ei.
Van dit alles een deegbal maken.
Een uur afdekken met een doek en op een warme plaats laten rijzen.
Nog een keer doorkneden en in het bakblik doen.
Doek erover en nog een ½uur laten rijzen.
Vullen met de rijstepap en in een voorverwarmde oven 200 Gr op de onderste richel bakken in 30 min.
Rijstepap:boter smelten, rijst erdoor roeren, melk toevoegen en als het kookt 12 minuten laten koken.
Na 12 minuten de suiker erdoorheen en even opnieuw aan de kook brengen.
In een andere pan melk met suiker aan de kook brengen.
Beetje melk achterhouden om de puddingpoeder aan te maken,
Puddingpoeder erdoor heen roeren en 1 min laten doorkoken.
Als de rijst klaar is de pudding erdoor roeren en daarna 2 eigelen erdoor roeren.
2 eiwitten stijfkloppen en door de rijst/puddingmengsel scheppen.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Bananenkoek
Kaaspoffertjes met tuinkruiden
Zuurkoolburgers
Merengue stengels
Broodhazen en -eenden

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes