Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Peer gevuld met gember in bladerdeeg

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 plakjes (roomboter)bladerdeeg
4 kleine, rijpe peren
8 bolletjes gember (Baukje)
2 eetl rozijnen
boter om in te vetten
1 ei
2 eetl suiker

Bereiden

Laat het bladerdeeg uitgespreid in ca.10 minuten ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de peren en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Maak de holtes eventueel iets wijder. Hak de bolletjes gember heel fijn. Schep in een kommetje de gember en rozijnen door elkaar.
Vul de holtes van de peer met het gembermengsel, druk het goed aan.
Zet elke peer op een wat uitgerold plakje bladerdeeg en vouw het rond de peer omhoog. Druk het deeg boven de peer dicht en druk ook de naden dicht. Zet de peren op een ingevette bakplaat. Klop in een kommetje het ei los. Bestrijk de deegpakketjes met ei en strooi de suiker erover. Schuif de bakplaat één richel onder het midden in de oven en bak de pakketjes in ca 15-20 minuten goudbruin en gaar. Serveer ze lauwwarm of koud.

Lekker als nagerecht met vanille vla of roomijs.
Bereidingstijd: ca 45 minuten.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Moederhart
Pruimentaart
Luchtige ham-kaascroissants
Roti met linzen
Tarte tatin, appeltaart

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes