Laat het bladerdeeg uitgespreid in ca.10 minuten ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de peren en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Maak de holtes eventueel iets wijder. Hak de bolletjes gember heel fijn. Schep in een kommetje de gember en rozijnen door elkaar.
Vul de holtes van de peer met het gembermengsel, druk het goed aan.
Zet elke peer op een wat uitgerold plakje bladerdeeg en vouw het rond de peer omhoog. Druk het deeg boven de peer dicht en druk ook de naden dicht. Zet de peren op een ingevette bakplaat. Klop in een kommetje het ei los. Bestrijk de deegpakketjes met ei en strooi de suiker erover. Schuif de bakplaat één richel onder het midden in de oven en bak de pakketjes in ca 15-20 minuten goudbruin en gaar. Serveer ze lauwwarm of koud.
Lekker als nagerecht met vanille vla of roomijs.
Bereidingstijd: ca 45 minuten.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |