Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kwarktaart met appel

Aantal personen: 4-

Ingrediënten

250 gr zelfrijzenbakmeel
160 gr kristalsuiker
60 gr boter, in blokjes
1 ei
250 gr kwark
1 ei, gescheiden
70 gr witte basterdsuiker
4 appels, geschild en in schijfjes
rasp van 1 citroen
kaneel

Bereiden

Meng bakmeel, kristalsuiker, boter en ei door elkaar. Kneed het vervolgens tot een massa (deze masa hoefd niet uitgerold te worden).
Bekleed met de helft van het deeg een beboterde springvorm (28 cm) en druk het deeg goed aan. Meng de kwark met de citroenrasp, de basterdsuiker en de eidooier. Klop het eiwit stijf en schep dat door het kwarkmengsel. Bestrooi de appelschijfjes met kaneel en kristalsuiker en verdeel ze over de bodem in de bakvorm. Schep hier bovenop het kwarkmengsel en verkruimel het overgebleven deeg erover. Bak de taart ca 30 minuten in een voorverwarmde oven op 225 graden.
Serveren op mooie dessertbordtjes, eventueel met een toefje slagroom.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Panettone (Italiaanse vruchtencake)
Verwenbroodjes met geroosterd varkenshaasje
Kersentaart
Appeltaart
Tarte tatin, appeltaart

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes