Bak 300 gr varkensgehakt in circa 5 minuten rul en lichtbruin in 1-2 el olijfolie. Breng op smaak met zout, peper en 1 el fijngesneden oregano en roer er van het vuur af 100 gr verkruimelde feta door. Rol 6 plakjes ontdooid bladerdeeg , elk afzonderlijk, nog iets uit. Verdeel het gehaktmengsel over de deegplakjes, leg het mengsel op één helft van het deeg. Vouw de andere helft over de vulling en druk de randen goed op elkaar. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en snijd de deegplakjes aan de bovenkant enkele keren in. Strooi er 2-3 el sesamzaad over en bak de broodjes in circa 20 minuten goudgeel in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |