Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gevulde speculaastaart

Aantal personen:

Ingrediënten

125 gr zelfrijzendbakmeel
100 gr boter
85-90 gr bruine suiker
11/2 theel speculaaskruiden
1/2 theel geraspte citroenschil
zout
amandelen om te garneren
vulling:
250 gr amandelspijs
1 eidooier
1 theel geraspte citroenschil
1 eiwit

Bereiden

Zeef het bakmeel in een kom, voeg bruine suiker citroenschil, zout en speculaaskruiden toe. Snijd de boter in stukjes en strooi hierover de boter in stukjes. Snijd met twee messen alles dooreen tot een kruimelig geheel. Kneed met koele hand een soepel deeg en laat dit even rusten.
Meng voor de vulling de eierdooier en de citroenrasp door het amandelspijs. Vet een springvorm of boterkoekvorm in met boter en bestuif licht met bloem.
Verdeel het speculaasdeeg in tweeën en druk 1 deel in de vorm. Bestrijk het deeg met eiwit. Verdeel hierover amandelspijs en bestrijk opnieuw met ei -wit. Verdeel de rest van het speculaasdeeg hierover en bestrijk het deeg met melk. Druk enkele amandelen ter garnering in het deeg en bak de speculaastaart ongeveer 30 minuten in het midden van een op 175 graden voorverwarmde oven en schakel hem vervolgens terug naar 150 graden. Bak nogmaals 25-30 minuten.

Reacties

Agnes van der Geest (20-10-2010 12:12):
heel goed recept, echt heerlijk!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Bananencakejes
Stokbrood met pikant gehakt uit de oven
Tompouce met kaas en kruiden
Zelfgemaakte speculaas
Wafels om te bewaren (ca. 25 stuks)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes