Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gevulde boterkoek

Aantal personen:

Ingrediënten

250gr bloem
225 gr koude roomboter
125 gr fijne tafelsuiker
1 snuf zout
1 snuf kruidnagelpoeder
1 zakje vanillesuiker
300 gr amandelspijs
1 eidooier
4 eetl bakgember
2 eetl gembersiroop

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden. Zeef de bloem boven een kom, voeg de boter, fijne tafelsuiker, zout, kruidnagelpoeder en vanillesuiker toe. Snijd de boter in stukjes en wrijf de massa dan snel tussen de vingertoppen kruimelig. Kneed er snel een deeg van. Meng 300 gr amandelspijs met 1 eierdooier, 4 eetl bakgember en 2 eetl gembersiroop. Druk de helft van het deeg in een ingevette boterkoekvorm ( ca. 26 cm). Verdeel de spijs erover en dek af met de rest van het deeg.Garneer met amandelen en bak de koek in 20- 25 min. gaar en goudbruin.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Speculaas
Tulband met amandelen
Turkse vanillecake
Gevulde cake (met citroenvulling)
Bananencakejes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes