Meng de bloem in een kom met gist en zout.
Maak in het midden van het bloemmengsel een kuiltje en schenk hierin 2 el olie en circa 3½ dl lauwwarm water. Kneed het mengsel tot een samenhangend deeg en kneed het daarna op een met bloem bestoven werkvlak nog 10 min stevig door.
Leg het deeg in een met olie ingevette kom, dek de kom af met een vochtige doek en laat het deeg op een warme plaats circa 1 uur rijzen tot het in volume verdubbeld is. Kneed het deeg nogmaals enkele keren door en laat het afgedekt met een doek nog 10 min rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit op een stuk met bloem bestrooid bakpapier tot een lap van circa 35x30 cm en 3/4 cm dik. Verdeel achtereenvolgens de paprika, basilicum, kaas, tijm,1-2 el olie en de ham over de de deeglap, laat hierbij rondom een rand van circa 1½ cm vrij. Bestrooi de vulling met peper. Vouw het deeg in drieën en leg het met de naad naar beneden op de bakplaat. Knijp de zijkanten van het deeg dicht. Dek het brood af met een doek en laat het nogmaals 10 minuten rijzen. Bestrijk het deeg met olijfolie, strooi er grof zeezout en wat extra tijmblaadjes over. Bak het brood in circa 40 minuten lichtbruin en gaar in het midden van de oven.
Bestrijk het brood na het bakken met olijfolie en serveer het warm of lauwwarm.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |