Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zeeuwse mosselsoep met zeekraal

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 kg verse mosselen
2 dl droge witte wiijn
1 ui, fijngesneden
2 worteltjes, in blokjes
2 el olijfolie
4 tomaten, ontveld, in blokjes
1 takje tijm
1 blaadje laurier
2 takjes peterselie
5 dl visbouillon (eventueel van tablet)
zout en peper
1½ dl crème fraîche
150 gr zeekraal

Bereiden

Kook de mosselen met de wijn circa 5 min in een gesloten pan tot alle schelpen open zijn. Schud de pan regelmatig. Laat de mosselen iets afkoelen, neem ze uit de schelp en zeef het kookvocht door een fijne zeef. Schenk een deel van het kookvocht over de mosselen, dan drogen ze niet uit. Bak in een grote pan de ui en wortel 10-15 min in de olie op zacht vuur, de groenten mogen niet kleuren. Voeg tomaat, tijm, laurier, peterselie, visbouillon, wat zout en 3-4 dl water toe. Breng alles aan de kook en schep het schuim regelmatig weg. Laat de soep afgedekt circa 30 min zachtjes koken. Voeg crème fraîche, zeekraal en wat zout en peper toe en verwarm alles goed. Roer als laaste de mosselen met het kookvocht door de soep.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Erwtensoep met kluif
Aspergesoep
Paddenstoelen soep
Japanse noedelsoep
Courgette soep

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes