Walnotensoep

Walnotensoep

Walnotensoep

herfstvoorgerecht

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten

Ingrediënten

1 liter kippenbouillon
250 gram gepelde walnoten
25 gram boter
10 gram bloem
1 eetlepel room
Peper en zout

Bereiden

  • Maal de walnoten fijn in een keukenmachine.
  • Smelt de boter op een niet te hoog vuur en roer de bloem er met een garde doorheen.
  • Voeg beetje bij beetje en steeds roerend de kippebouillon toe en tenslotte de gemalen noten.
  • Laat de soep ongeveer een kwartier op een laag vuur sudderen.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Draai het vuur uit en roer een scheut room door de soep.
  • Strooi er eventueel wat fijngehakte bieslook of peterselie overheen.


Reacties

Agatha (28-02-2013 19:45):
In één woord: Heerlijk!!!!

Laat je reactie achter




KokenKoken