Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Vissoep met saffraan

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 kg mosselen
250 g kabeljauwfilet
1 gesneden prei
½ winterwortel
1 gesnipperde ui
halve bos peterselie
2 el olijfolie
1 teentje knoflook
1 dl witte wijn
1 laurierblaadje
10 draadjes saffraan
1,3 dl room
zout & peper

Bereiden


  1. Was de mosselen, doe ze in een pan met de witte wijn, peterselie en laurier.
  2. Kook de mosselen al opschuddend in 3 minuten gaar.
  3. Fruit prei, wortel en ui in de olijfolie.
  4. Voeg knoflook en saffraan toe.
  5. Giet het kookvocht van de mosselen erop.
  6. Breng dit zachtjes tegen de kook aan en pocheer de kabeljauw in 4 minuten gaar.
  7. Haal de vis eruit en laat de soep nog een half uur zachtjes trekken.
  8. Zeef de soep door een doek.
  9. Voeg de vis en de mosselen toe en roer de room erdoor.
  10. Doorwarmen en direct serveren

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Helder kippensoepje met ananas
Forel-cremesoep
Paddestoelensoep met zalmsnippers
Bloemkoolsoep met broccoli (4 pers)
Venkel soep

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes