Verhit de olie in een grote, diepe koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur.
Voeg de venkel toe, bak deze in 2-3 minuten goudbruin.
Neem de venkel uit de pan en zet apart.
Voeg de ui toe aan de pan en bak 1-2 minuten.
Roer de knoflook en de rode peper erdoor, gevolgd door de witte wijn, saffraan tomaat en bouillon.
Breng aan de kook, doe de venkel er weer bij, verlaag het vuur en laat 10 minuten zachtjes koken.
Voeg de vis toe en kook 5 minuten.
Doe de olijven en eventueel de Pernod erbij en breng op smaak met peper en zout.
Garneer af met de venkelgroen en geef er warm stokbrood bij.
Opmerking: Hele parten venkel in de soep staat mooi bij het uitserveren, je moet de soep dus eten met
lepel en mes …….Je kunt ook de venkel wat fijner snijden, aan u de keuze..
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |