Aantal personen: 4
1-1½ kg verse maïskolven of 600 gr maïskorrels uit de diepvries
4-6 dl groentebouillon
1½ dl slagroom
zout en peper
½ kleine rode paprika, in reepjes
75- 100 gr schapenkaas (pecorino), in vlokken
ca 10 sprietjes bieslook, in stukjes
Snijd de maïs van de kolven, u heeft 600 gr verse maïskorrels nodig. Breng de maïskorrels met de bouillon aan de kook en laat ze 5-10 min koken, tot ze zacht zijn. Pureer de soep en zeef hem.
Schenk de slagroom erbij en breng de soep opnieuw aan de kook.Breng op smaak met zout en peper en klop de soep schuimig met een staafmixer.
Strooi voor serveren de paprika, kaas en bieslook erover.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |