Maak een bouquet garni door in een groen blad van de prei de peterselie, tijm en laurierblad te wikkelen, bind het vast met een touwtje. Snijd de ui en het lichte deel van de prei in dunne ringen. Laat de boter zachtjes smelten en fruit de ui en de prei glazig. Voeg hierna de bouillon, aardappel en bouquet garni toe. Kook het zachtjes totdat de aardappelen gaar zijn. Verwijder het bouquet garni en pureer de soep in een keukenmachine. U kunt ook een staafmixer gebruiken. Voeg de slagroom toe en breng het an de kook. Naar smaak zout en peper toevoegen en garneren met geknipte bieslook en de bietenchips. Leg deze er wel pas op het laatste moment op, anders loopt de kleur van de bietjes door.
Bietenchips: schil de bietjes en maak dunne plakjes met de kaasschaaf. Frituur de chips in hete olie en laat het uitlekken op keukenpapier.
U kunt ook chips maken van pompoen, wortels of zoete aardappel. Groentechips zijn een gezonde snack bij de borrel!
Tip: Zet lekkere olijfolie met een smaakje op tafel, zoals een truffelolie of een pikante olie met rode peper, zodat uw gasten zelf een scheutje door de soep kunnen doen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |