Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Provenciaalse vissoep

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, in plakjes
1 rode paprika, zonder zaden, in stukjes
½ rode peper, zonder zaden, in reepjes
1 blik tomatenblokjes
½ el suiker
1 laurierblad
schil van een halve sinaasappel
400 ml water
75 ml droge witte wijn
500 gr stevige vis in grote dobbelstenen (kabeljauw, tilapia)
3 el room
zout en peper
3 el bladpeterselie, om te garneren

Bereiden

Verhit de olie in een diepe soeppan. Fruit de ui en knoflook 2 min op middelhoog vuur tot ze glazig zijn.
Voeg paprika en peper toe en bak nog eens 2 min. Doe er tomatenblokjes, suiker en laurierblad bij en breng aan de kook. Voeg water en wijn toe, laat koken en draai de vlam laag en laat de soep zonder deksel nog eens 5 min koken. Leg de stukken vis in de soep. Sluit de pan en laat nog eens 2-3 min koken of tot de vis net gaar is. Roer voor het serveren de room erdoor, breng op smaak met zout en peper.
Garneer met peterselie.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Stevige ajuinsoep
Bloemkoolsoep met broccoli (4 pers)
Kervel soep
Fluwelig bloemkoolsoepje
Uiensoep "Londonderry" (4 pers)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes