Bak de sjalotjes en paprika‘s circa 10 min in 2 el olie. Voeg tomaten,tijm en laurier toe en kook alles circa 20 min op zacht vuur.
Pureer de groenten, roer de bouillon erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Pureer de basilicum met 2-3 el olie. Roer de basilicumolie door de soep. Schenk de soep in ovenvaste kommen tot circa 1½ cm onder de rand. Rol de plakjes deeg eventueel iets uit en snijd er cirkels uit, iets groter dan de soepkommen. Bestrijk de randen van de kommen met eidooier en leg het deeg over de kommen. Druk de randen goed aan. Bestrijk het deeg met eidooier. Zet de kommen even in de koelkast om het deeg koud te laten worden. Zet de kommen 20-25 min in een voorverwarmde oven op 200 graden tot het deeg goudgeel is.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |