Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Pittige paprika-tomatensoep

Aantal personen: 4

Ingrediënten

3 sjalotten,in ringen
2 gele paprika‘s in blokjes
4-5 el olijfolie
750 gr tomaten,in stukken
1 takje tijm
1 blaadje laurier
5-6 dl kippenbouillon
zout,peper
bosje basilicum
4 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
1-2 eidooiers,losgeklopt

Bereiden

Bak de sjalotjes en paprika‘s circa 10 min in 2 el olie. Voeg tomaten,tijm en laurier toe en kook alles circa 20 min op zacht vuur.
Pureer de groenten, roer de bouillon erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Pureer de basilicum met 2-3 el olie. Roer de basilicumolie door de soep. Schenk de soep in ovenvaste kommen tot circa 1½ cm onder de rand. Rol de plakjes deeg eventueel iets uit en snijd er cirkels uit, iets groter dan de soepkommen. Bestrijk de randen van de kommen met eidooier en leg het deeg over de kommen. Druk de randen goed aan. Bestrijk het deeg met eidooier. Zet de kommen even in de koelkast om het deeg koud te laten worden. Zet de kommen 20-25 min in een voorverwarmde oven op 200 graden tot het deeg goudgeel is.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Uiensoep "Londonderry" (4 pers)
Groentensoep met pesto
Koude courgettesoep
Aspergesoep
Lente-ui soep met zalm

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes