Aantal personen: 4
2 preien, in ringen
2 teentjes knoflook, geperst
2 el olijfolie
500 gr aardappelen, geschild, in blokjes
6-7 dl kippenbouillon
1 zakje tijm
250 gr knolselderij, in blokjes
3 dl melk
250 gr chorizoworst, in blokjes
3 el fijngesneden bieslook
Bak de prei en knoflook circa 10 min op zacht vuur in 2 el olie. Voeg de aardappel, bouillon en tijm toe en breng alles aan de kook. Laat de soep circa 30 min zachtjes koken. Verwijder de tijm en pureer de soep. Voeg knolselderij en melk toe en kook de soep nog circa 10 min. Roer de chorizo erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Strooi de bieslook erover.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |