Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Linzensoep met knoflookbrood

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 ui
2 stengels bleekselderij
6 eetl zonnebloemolie of olijfolie
450 gr rode linzen
1,5 l groente- of kruidenbouillon (van tablet)
5 tomaten
1 citroen
1 theel paprikapoeder
versgemalen peper
zout
150 gr feta
3 teentjes knoflook
4 eetl gehakte peterselie (vers of diepvries)
Turks brood of pitabrood

Bereiden

Pel de ui en snipper deze. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
Verhit 3 eetl olie in een soeppan en bak hierin de ui en bleekselderij 3 minuten.
Schep de linzen en de bouillon erdoor, verwarm dit en kook zachtjes 25 minuten totdat de linzen gaar zijn.
Kruis de tomaten in. Leg ze even in kokend water, pel ze even in kokend water, pel ze en snijd ze in blokjes. Boen de citroen schoon, rasp 2 eetl van de schil en pers de vrucht.
Roer de tomatenblokjes, citroenrasp en citroensap door de soep. Voeg peper en zout naar smaak toe. Snijd de feta in blokjes en meng ze voor het serveren door de soep.
Roer de geperste teentjes knoflook door 3 eetl olijfolie. Snijd het brood in repen en sprenkel de knoflookolie erover. Zet het brood even onder een hete grill en serveer het daarna bij de soep.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Aspergesoep
Tomaten-paprikasoep met salami
Stevige ajuinsoep
Cremesoep van veldsla (6 pers)
Witlofsoep met ham en bieslook

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes