Aantal personen: 4
1 ui
2 stengels bleekselderij
6 eetl zonnebloemolie of olijfolie
450 gr rode linzen
1,5 l groente- of kruidenbouillon (van tablet)
5 tomaten
1 citroen
1 theel paprikapoeder
versgemalen peper
zout
150 gr feta
3 teentjes knoflook
4 eetl gehakte peterselie (vers of diepvries)
Turks brood of pitabrood
Pel de ui en snipper deze. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
Verhit 3 eetl olie in een soeppan en bak hierin de ui en bleekselderij 3 minuten.
Schep de linzen en de bouillon erdoor, verwarm dit en kook zachtjes 25 minuten totdat de linzen gaar zijn.
Kruis de tomaten in. Leg ze even in kokend water, pel ze even in kokend water, pel ze en snijd ze in blokjes. Boen de citroen schoon, rasp 2 eetl van de schil en pers de vrucht.
Roer de tomatenblokjes, citroenrasp en citroensap door de soep. Voeg peper en zout naar smaak toe. Snijd de feta in blokjes en meng ze voor het serveren door de soep.
Roer de geperste teentjes knoflook door 3 eetl olijfolie. Snijd het brood in repen en sprenkel de knoflookolie erover. Zet het brood even onder een hete grill en serveer het daarna bij de soep.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |