Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Heldere paddenstoelensoep

Aantal personen: 4

Ingrediënten

100 g oesterzwammen
100 g grot champignons
5 g gedroogde boleten
1 runderschenkel
100 g winterwortel
1 gesneden prei
1 mp tijm
1 laurierblaadje
1 el peterselie
5 zwarte peperkorrels
1 ui
0,3 dl Madeira
0,5 dl rode wijn
20 g boter

Bereiden


  1. Breng 1,5 liter water tegen de kook aan met de schenkel, de wortel, de in vieren gesneden ui, prei, thijm, laurier, wijn, peterseliestelen, en peperkorrels.
  2. Laat dit zachtjes 3 tot 6 uur trekken.
  3. Laat de boleten een half uur wellen in kokend heet water.
  4. Doe het weekvocht bij de bouillon.
  5. Verhit de boter in een koekepan, en bak de paddestoelen op hoog vuur tot ze vocht beginnen los te laten.
  6. Blus ze af met de madeira.
  7. Doe het vrijgekomen vocht bij de bouillon.
  8. Passeer en dégraisseer de bouillon.
  9. Voeg de boleten en de gebakken paddestoelen aan de soep toe en laat nog 15 minuten meetrekken.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Lekker pittig: koude tomatensoep
Witlofsoep met ham en bieslook
Aspergesoep met gepocheerd ei, garnalen en kruidenroom
Minestrone soep
Kippe-kokossoep

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes