- Home
- Soepen
- Heldere bospaddenstoelen soep met kerrieroom
Heldere bospaddenstoelen soep met kerrieroom
Aantal personen: 4
Ingrediënten
6 dl wildbouillon
paddenstoelenmix
½ tl kerrie
2 el gehakte kervel
2 dl slagroom (lobbig geslagen)
Basisrecept wildbouillon
1.2 ltr water
600 g beenderen(wild)
200 g bouquet
tijm
peperkorrels gekneusd
jeneverbessen
foelie
rozemarijn
Bereiden
- Bospaddestoelen schoonmaken.
- Scheuren en besprenkelen met madeira.
- Gaar de paddestoelen in de wildbouillon.
- Vermeng de kerrie met de (geslagen) room.
- Vul de kopjes met paddestoelen en fijn gehakte kervel
- Giet hier over de hete bouillon.
- Dek de bouillon af met de kerrieroom
- Gratineer de kerrieroom onder de salamander.
- Serveer direct met, eventueel met een tomaten broodbol.
Wildbouillon
- beenderen pinceren in de oven.
- beenderen met koud water opzetten.
- Verhitten tot 90 C, daarna de bouillon afschuimen.
- Bouquet toevoegen.
- Tenminste 4 uur laten trekken zonder te koken.
- Passeren.
- Ontvetten en op smaak brengen.
- Soepvlees plukken en verder verwerken.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Cappuccino van asperges en waterkers
Broccoli soep met gerookte paling
Vis met venkelbouillon
Minestrone soep
Champignonconsomme