- Home
- Soepen
- Erwtensoep met gerookte makreel (voor 4 personen)
Erwtensoep met gerookte makreel (voor 4 personen)
Aantal personen: 4
Ingrediënten
500 g doperwten,
200 g gerookte Noorse makreel, in stukjes
1 middelgrote ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 stengel bleekselderij, in stukken
1 kleine wortel, in stukjes
2 el boter
1 tl kerrie
500 ml. kippenbouillon
2 middelgrote aardappels, geschild en in blokjes
250 ml. room
peper en zout
Bereiden
- Fruit de ui, knoflook, selderij en wortel ongeveer 10 minuten in de boter.
- Doe de kerriepoeder erbij en fruit een paar minuten mee.
- Voeg de bouillon, aardappels en doperwten toe en breng de soep tegen de kook.
- Laat de soep 20 minuten koken op matig vuur tot de aardappels zacht zijn.
- Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de room toe en laat de soep niet meer koken.
- Strooi dan de stukjes makreel in de soep en laat ze even warm worden voor u de soep op tafel zet.
Bron: Exportorganisatie voor Noorse vis, Tromsø, Noorwegen
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Chinese champignon - kippensoep *
Garnalensoep met Japanse noedels
Romige kerriesoep met zalm
Sint Hubertusbouillon
Groetenconsomma