- Home
- Soepen
- Erwtensoep met gerookte makreel (voor 4 personen)
Erwtensoep met gerookte makreel (voor 4 personen)
Aantal personen: 4
Ingrediënten
500 g doperwten,
200 g gerookte Noorse makreel, in stukjes
1 middelgrote ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 stengel bleekselderij, in stukken
1 kleine wortel, in stukjes
2 el boter
1 tl kerrie
500 ml. kippenbouillon
2 middelgrote aardappels, geschild en in blokjes
250 ml. room
peper en zout
Bereiden
- Fruit de ui, knoflook, selderij en wortel ongeveer 10 minuten in de boter.
- Doe de kerriepoeder erbij en fruit een paar minuten mee.
- Voeg de bouillon, aardappels en doperwten toe en breng de soep tegen de kook.
- Laat de soep 20 minuten koken op matig vuur tot de aardappels zacht zijn.
- Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de room toe en laat de soep niet meer koken.
- Strooi dan de stukjes makreel in de soep en laat ze even warm worden voor u de soep op tafel zet.
Bron: Exportorganisatie voor Noorse vis, Tromsø, Noorwegen
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Zuurkoolsoep met gerookte kip
Duitse aardappelsoep
Erwtensoep
Koude courgettesoep
Courgette soep