ca 45 min.
Pel de ui en het knoflookteentje; snijd de ui in dunne halve ringen en snijd de knoflook fijn. Schil de gemberwortel (gemberpoeder) en hak hem zo fijn mogelijk. Verwijder het vel van de kipkarbonades of drumsticks.
Verhit de olie in de pan en fruit de ui en de knoflook ca. 5 min. Roer de gember erdoor en fruit die ca 1 min mee. Schenk de bouillon en sojosaus erbij en voeg de stukken kip toe.
Breng het geheel aan de kook en laat de kip, afgedekt, zachtjes in ca. 30 min gaar worden. Snijd intussen de schoongemaakte lente-uitjes in smalle ringetjes. Borstel de champignons shoon en snijd ze in plakjes. Was de taugé.
Neem de stukken kip uit de bouillon en laat ze iets afkoelen. Verwijder de botten en snijd het kippenvlees in smalle reepjes.
Doe de reepjes kip met de lente-ui en de champignons in de bouillon en laat de soep nog ca. 5 min. zachtjes koken.
Roer de taugé en de cherry door de soep en kook die in ca. 1 min. mee. Breng de soep op smaak met zout en peper en strooi de koriander of peterselie erover.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |