Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Cappuccino van bouillon

Aantal personen: 10
Bereidingstijd: 3 uur

Ingrediënten

3 liter runderbouillon ( tablet of poeder)
1 grote prei
1 bos selderij
1 winterpeen
1 grote ui
1 lamsbout, of pelures (afsnijdsel) of schenkel. - 1 kilo vlees voor 3 l bouillon-
1 laurierblad
peper & zout
3 dl slagroom
beetje peterselie
amandelschaafsel
kerriepoeder

Bereiden

Hak de prei, wortel selderij en ui grof.
Snij de lamsbout in stukken van ong. 5 cm.
Breng de runderbouillon met de groenten en lamsvlees aan de kook.
Laat gedurende een paar uur trekken, maar niet meer koken.

Rooster de amandelschaafsel lichtbruin.
Klop de slagroom tot yochert dikte en zet deze koud weg.
Snij wat peterselie fijn.

Paseer de bouillon eventueel door een doek.
Breng deze weer aan de kook.

Giet de soep in hitte bestendige glazen en schep een lepel geslagen room erop.
Garneer met amandelschaafsel, kerriepoeder en gehakte peterselie.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Walnotensoep
Geglaceerde visvelouta met fijne kruiden
Exotische erwtensoep
Aspergesoep met gepocheerd ei, garnalen en kruidenroom
Erwtensoep met gerookte makreel (voor 4 personen)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes