Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Bouillon met omelet

Aantal personen: on

Ingrediënten

1 kg runderschenkel
4 kalfsbotten of mergpijpen
2 grote uien, in vieren
2 dunne preien, in stukken
4 stengels bleekselderij in stukjes
1 winterwortel (200 g), in stukken
2 laurierblaadjes
1 tl tijm
8 peperkorrels
8 cl Malaga wijn
peper
zout
Madeira

Voor de omelet:

3 eierdooiers
4,5 cl slagroom
peper
zout
12 takjes kervel
1 el boter
peterselie

Bereiden

In pan doen: 3 liter water, schenkel en botten. Langzaam aan de kook brengen. Regelmatig afschuimen. Groenten en kruiden toevoegen. Zonder deksel tegen de kook aan 2,5 uur laten trekken. Boven andere pan door een doek en zeef schenken. Laten afkoelen. Vetlaag verwijderen.
In kom doen: eierdooiers, slagroom, zout, peper. Kervel erboven fijnknippen. Door elkaar kloppen. In koekenpan boter verhitten. Eimengsel erin schenken. Met deksel op pan omelet bakken. Met uitsteekvormpje figuurtjes uitsteken.
AFWERKEN:
Bouillon verwarmen. Op smaak brengen met Malagawijn, peper en zout. In soepkommen schenken. Garneren met omelet en peterselie. Aan tafel scheutje erdoor roeren.
IDEE:
Als u een dubbelgetrokken bouillon wil maken, voeg dan aan de ingekookte bouillon toe: 4 stengels bleekselderij, 200 g winterwortel, 2 laurierblaadjes en 500 g bouillon- of soepvlees. Bouillon zonder deksel tegen kook aan nog 1 uur laten trekken. Opnieuw boven een andere pan zeven.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Aljotta (Knoflook-vissoep)
Bosduivensoepje met wintergroenten
Linzensoep met knoflookbrood
Gekoelde Mosselsoep (4 pers)
Kippensoep met prei en omeletreepjes
Kruidige venkelsoep

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes