Haal het borstvlees van de duif.
Verwijder zorgvuldig de ingewanden uit het karkas. Hak het karkas en de billen in stukken.
Reinig de prei, de selder, 1 wortel en de ui en snijd ze in grove stukken. Verhit de olie in een pan en bak de stukken karkas en billen. Voeg de gesneden groenten toe en laat even meebakken. Doe de rundbeenderen erbij, samen met het takje tijm, het laurierblaadje, het in de pel geperst lookteentje, peper en zout. Bevochtig met 2 liter water en laat ongeveer 3 uur zachtjes sudderen.
Maak de andere wortel schoon en snijd hem in dunne schijfjes. Was de spruitjes en snijd ze in kwartjes. Maak de knolselder schoon en snijd hem in blokjes. Spoel het savooiblad, droog het en snijd het in fijne slierten. Smelt ongeveer 40 gr boter en stoof de groenten. Zeef er de bouillon over en kook de groenten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de duivenborst in een nootje boter, snijd hem in dunne plakjes en voeg deze net voor het opdienen bij de soep.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |