Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Aspergesoep met kervel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gram witte asperges
1 liter kippenbouillon van tablet of uit pot
1 dl melk
1 bosje verse kervel (of diepvries of uit potje)
1 theelepel geraspte citroenschil
2 sjalotjes
2 eetlepels zonnebloemolie
125 ml crème fraîche
1 eetlepel aardappelmeel of allesbinder
versgemalen peper
zout

Bereiden

Schil de asperges. Snijd een stukje van de onderkant af en verdeel de rest in stukjes van 2 centimeter.
Breng de bouillon met de melk en de aspergestukjes aan de kook, zet de warmtebron laag en laat 15 minuten trekken.
Voeg de citroenrasp toe.
Was de kervel en hak deze fijn. Pel de sjalotjes en snipper ze.
Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes. Voeg ze bij de soep.
Roer de crème fraîche los met de aardappelmeel of allesbinder. Meng enkele lepels soep erdoor en schenk het roommengsel al roerend bij de soep totdat deze bindt.
Voeg de kervel, peper en zout bij de soep.
Serveer de soep warm of koud.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Uiensoep
Forel-cremesoep
Gekoelde Mosselsoep (4 pers)
Knolselderijsoep
Pompoensoep met geitenkaas en fruit kerrie chutney

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes