Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Taaitaai 2

Ingrediënten

230 gr bloem
4 gr kaneel
1 gr gemalen kruidnagel
2 gr gemalen anijszaad
100 gr bruine basterdsuiker
65 gr honing
3 gr bakpoeder
melk naar smaak

Bereiden

Zeef de bloem met de kaneel, de gemalen kruidnagel en het anijszaad in
een
kom en maak er een kuiltje in.
Doe de basterdsuiker met de honing en 3 1/2 dl water in een steelpan
en
laat alles even aan de kook komen tot de suiker is gesmolten.
Schenk dit kokende mengsel in het kuiltje.
Roer nu snel met een houten lepel vanuit het midden; neem steeds wat
bloem
van de zijkant mee. Hoe sneller het deeg maken gebeurt, des te beter
zal
de taaitaai worden. De bloem moet namelijk gedeeltelijk gaar worden en
dat
gebeurt door snel te werken.
Het deeg moet mooi glad worden.
Laat het deeg in de kom afkoelen en laat het op een koele plaats 3-4 dagen
rusten.
Dek de kom met een vochtig gemaakte doek af en maak die elke keer weer
vochtig, zodat het deeg niet uitdroogt.
Kneed het deeg na de rust met de (met bloem bestoven) hand flink door.
Kneed er tot slot het bakpoeder door.
Bestuif grote of kleine speculaasvormen met bloem en druk hierin wat
deeg
goed aan.
Ga met een mes over het oppervlak van de plank, zodat het overtollige
deeg
eraf valt.
Keer de plank met een flinke klap, zodat de taaitaai eruit valt.
Ga zo door tot het deeg op is.
Leg de deegpoppen op een beboterde bakplaat en bestrijk ze met wat
melk.
Schuif de bakplaat in het midden van een zeer hete oven (230C) en bak
de taaitaaipoppen vlug gaar en bruin, zodat ze niet te hard worden.
Laat ze op een taartrooster afkoelen.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kruidnootjes 2
Gevulde speculaas 2
Speculaasjes 1
Amandelspijs 1
Chocoladelettercakes
Taaitaai 1

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes