Hak of snipper de amandelen, pel ze niet.
Roer de andere droge ingrediënten in een kom goed door elkaar.
Voeg de boter toe, snijd deze met twee messen in kleine stukjes en
kneed
alles met een koele hand door elkaar.
Meng er de amandelen en zo nodig de melk door.
Vorm op één van de onderstaande manieren koekjes van het
deeg:
1. Bestuif een speculaasplank met rijstebloem (kindermeel) of
aardappelmeel. Druk een portie deeg in de figuren en snijd met een scherp
mes het overtollige deeg weg. Klop de deegfiguurtjes eruit door een korte
slag met de plank op het aanrecht.
2. Bestuif het aanrecht en de deegrol met bloem. Rol het deeg uit tot een
lap van ± 1/3 cm dikte. Steek uit de deeglap koekjes met behulp van
een borrelglaasje of een ander vormpje.
Beboter de bakplaat.
Verwarm de oven 10 minuten voor op ± 180°C.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in ±
20 minuten gaar.
Maak, terwijl de eerste bakplaat in de oven is, de tweede bakplaat
klaar.
Neem de bakplaat met gare koekjes uit de oven en schuif de tweede bakplaat
erin.
Neem de gare koekjes van de bakplaat en leg ze plat neer op een
taartrooster of omgekeerd op het aanrecht.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |