Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Speculaas recept

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- Anderhalve theelepel speculaaskruiden
- 125 gr bruine basterdsuiker
- 125 gr boter
- 2 eetlepels melk
- Zout

Bereiden

- Doe het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de basterdsuiker in een kom en snijd er de boter met twee messen in klein
- Kneed van dit alles en de melk met de hand een soepel deeg
- Bestuif een speculaasplank met bloem
- Druk een klein deel van het deeg hierin stevig aan en snijd het overtollige deeg af door met een mes langs het oppervlak van de deegplank te gaan
- Keer de plank met een flinke klap om, zodat de gevormde speculaas eruit vallen
- Ga door met speculaas maken tot het deeg op is
- Leg de speculaasjes op een beboterde bakplaat en schuif die in de oven
- Bak de speculaasjes in ± 15 minuten gaar en bruin

De speculaasjes bruinen nog iets na.

TIP: Je kunt de speculaas versieren door hem in te smeren met boter en met hagelslag, vlokken, schuimpjes etc te werken.

Bron/inzender: Speculaaspiet

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Banketletter
Zelfgemaakte borstplaat 1
Taaitaai 3
Speculaasjes 1
Kruidnootjes 2

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes