Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Roomborstplaat 1

Ingrediënten

300 gr suiker
200 gr witte basterdsuiker
1 dl slagroom
1 stukje boter

Bereiden

Maak de vormpjes van tevoren goed dicht en leg ze in koud water.
Leg een flink stuk bakpapier plat op een werkvlak.
Verwarm de suiker al roerend met de basterdsuiker (gebruik voor
donkere
borstplaat eventueel bruine suiker), 1 dl slagroom en een klontje
boter
tot de suiker is opgelost.
Breng de massa dan al roerend aan de kook en laat zachtjes koken tot
een
druppel in een kopje met ijskoud water niet meer uitvloeit, maar een
kort,
dik draadje vormt. De temperatuur op de suikerthermometer is dan
92įC.
Leg de borstplaatvormen op het bakpapier, schenk ze vol met de
suikermassa
en laat die in de vormen opdrogen.
Zet de vormen, zodra de borstplaat hard genoeg is, op een kant, zodat
ook
de onderkant kan drogen.

Acht variaties: Volg het recept van roomborstplaat. Voeg de vloeibare
ingrediŽnten direct toe en de droge pas als de suikermassa dik genoeg
is.
Verwarm alles al roerend nog even tot de temperatuur weer goed is.

1. Met 4 eetlepels koude espressokoffie (vers gezet of uit een zakje) en
4
kleine, gehalveerde (amaretti) bitterkoekjes.

2. Met een papje van 2 eetlepels cacao en 2 eetlepels room en 50 gr
gepelde (ongebrande) pistachenootjes.

3. Met 2 eetlepels vruchtenlikeur en 3 eetlepels fijngehakte Franse
vruchtjes.

4. Met 2 eetlepels culinair-rozenwater en 3 kleingehakte blokjes Turks
fruit met rozensmaak.

5. Met 1-2 eetlepels amandellikeur en 50 gr gehakte, blanke amandelen.

6. Met 1 eetlepel kaneel (door de droge suiker gemengd) en 4 eetlepels
rozijnen.

7. Met 2 eetlepels sterke koude koffie, 1 eetlepel sinaasappelsiroop
of
-likeur en 2 eetlepels gekonfijte sinaasappelschil.

8. Met 3 eetlepels bessen- of frambozengelei, 50 gr frambozensnoepjes.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gevulde speculaas 2
Marsepein 3
Amandelspijs 3
Speculaasjes 3
Kruidnootjes 4
Taaitaai 3

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes