Schep een cakebeslag van de boter, de suiker, de eieren, het
zelfrijzend
bakmeel, de speculaaskruiden, het zout, de gemalen amandelen en de melk
in
een met bakpapier beklede springvorm (verhoog de rand 2 cm).
Laat het in het midden van een op 150°C voorverwarmde oven in 75-90
minuten rijzen en gaar bakken.
Neem de cake uit de vorm en laat hem uitdampen (de bodem wordt de
bovenkant).
Boen de appels schoon, boor ze uit, snijd ze in dunne partjes en
verwarm
die 5 minuten in het appelsap.
Vang het kookvocht op.
Klop de slagroom met de kaneel en de klopvast stijf.
Snijd de cake in 2 lagen en bestrijk de onderlaag met kaneelroom.
Verdeel 1 appel in schijfjes over de room en leg de tweede cakelaag
erop.
Schik de rest van de appelschijven kransgewijs bovenop.
Bereid appelgelei van het taartgeleipoeder en het kookvocht en verdeel
dit, als het lobbig is, over de appelpartjes verdelen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |