Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gevulde speculaas 1

Ingrediënten

250 gr zelfrijzend bakmeel
zout naar smaak
2 eetlepels speculaaskruiden
150 gr bruine basterdsuiker
150 gr boter
2 eetlepels melk
1 portie amandelspijs
50 gr witte amandelen
1 eidooier

Bereiden

Doe het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de
basterdsuiker in een kom en snijd de boter hierin met twee messen
klein.
Voeg de melk toe en kneed van dit alles een deeg.
Druk de helft van het deeg uit op een beboterde bakplaat - als een staaf,
rechthoek of hartvorm.
Spreid de amandelspijs hierover uit tot 1 cm van de rand.
Leg de tweede deeghelft erop en druk deze aan de rand goed aan.
Versier met de amandelen en bestrijk de bovenkant met de met de melk
losgeroerde eidooier.
Schuif de bakplaat iets onder het midden van een matig warme oven
( 150C) en bak de koek in 1/2-3/4 uur goudbruin en gaar.
Laat de gevulde speculaas vlakliggend afkoelen.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zelfgemaakte borstplaat 1
Suikerbeestjes
Taaitaai 1
Pepernoten 4
Marsepein
Pepernoten

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes