Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Dikke roomboterspeculaas

Ingrediënten

450 gr bloem
350 gr roomboter
225 gr bruine basterdsuiker
5 theelepels bakpoeder
4 eetlepels speculaaskruiden
zout

Bereiden

Meng alle ingrediėnten, behalve de boter, door elkaar.
Snijd, als alles goed is vermengd, de boter in kleine stukjes en roer
die
goed door het deegmengsel.
Kneed het deeg met koele handen tot het een soepele bal is, die geen
deegresten meer achterlaat.
Rol het deeg op een beboterde bakplaat tot ± 1 cm dikte uit en laat
het 1
uur rusten.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Zet het 'uitgeruste' deeg in de oven en laat het daar ± 35 minuten
staan.
Laat het hete gebak een beetje afkoelen en leg het daarna op een
taartrooster om de koek koud te laten worden.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Taaitaai 1
Marsepein
Kruidnootjes 4
Gevulde speculaas 2
Zelfgemaakte borstplaat 1
Pepernoten 5

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes