Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Chocoladelettercakes

Ingrediënten

Koop bij de gespecialiseerde bakwinkels papieren lettervormen of huur
metalen lettervormen.

Voor 1 lettervorm:
150 gr boter
4 eieren
1 pak 'Mix voor Sacher Torte' (Oetker)
abrikozenjam
1 zakje chocoladeglazuur
poedersuiker

Bereiden


Laat de boter en de eieren op kamertemperatuur komen.
Doe de deegmix, de zachte boter, de eieren en 3/4 dl water in een kom,
meng het door elkaar en klop het met een mixer op de hoogste stand in 2-3
minuten tot een glad beslag.
Vul de vorm tot 2/3 met het beslag.
Zet de vorm op het rooster middenin de oven, schakel deze in op 160°C
en bak de cake in 45 minuten gaar.
Laat de cake 10 minuten in de uitgeschakelde oven staan.
Neem hem er dan uit en verwijder de vorm.
U kunt natuurlijk ook meerdere vormen tegelijk bakken.
Verwarm 1/2 potje abrikozenjam, wrijf het door een (kunststof of
roestvrijstalen) zeef en bestrijk de cake hiermee.
Leg het zakje chocoladeglazuur 10 minuten in heet water, droog het af en
kneed de inhoud door elkaar.
Knip een puntje van het zakje en verdeel het glazuur over de letter.
Strijk het met een pannenkoekenmes uit en laat het glazuur drogen.
Bestrooi de cakes tot slot met poedersuiker.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Taaitaainoten (de èchte pepernoten)
Kruidnootjes 3
Dikke speculaasbrokken
Banketletter
Pepernoten 4
Taaitaai 3

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes