Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Borstplaat 2

Ingrediënten

150 gr suiker
3 eetlepels water
boter naar smaak

Bereiden

Doe de suiker met het water in een steelpan en laat hem op laag vuur
smelten.
Spoel intussen een vel boterhampapier met koud water af en leg het op
een
tafel of het aanrecht.
Besmeer de borstplaatvorm met boter en leg hem deze op het
boterhampapier.
Roer met een houten lepel door de suikermassa.
Laat de lepel, als de suiker is gesmolten, uitdruppelen terwijl u de
pan
van het vuur haalt; trekt de laatste druppel een dun draadje, dan is
het
mengsel goed van dikte; zo niet, laat dan nog heel even koken en
controleer de laatste druppel weer.
Neem de pan van het vuur en blijf flink roeren tot de massa iets
dikker
begint te worden - dit is ook te horen aan het iets krassende geluid
dat
de lepel in de pan gaat maken.
Schenk het mengsel in de voorbereide borstplaatvorm en laat de
borstplaat
afkoelen.
Zet de vorm na 1/2 uur op zijn kant en neem hem na nog een tijdje
voorzichtig van de borstplaat.
Laat de borstplaat helemaal koud worden.

Koffieborstplaat:
Roer in plaats van water 3 eetlepels sterk gezette koffie door 1
portie
borstplaat.

Notenborstplaat:
Voeg, als het mengsel goed van dikte is, 2 eetlepels gemengde gehakte
noten bij 1 portie borstplaat en garneer de borstplaat met enkele hele
nootjes.

Chocoladeborstplaat:
Maak 1 portie borstplaat en meng de suiker met 1 1/2 afgestreken
eetlepel
cacao.
Ga verder te werk als bij het basisrecept is beschreven.
De laatste druppel van de lepel trekt nu snel achter elkaar 3 korte
draadjes.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gevulde speculaas 2
Pepernoten 5
Pepernoten 1
Zelfgemaakte borstplaat 1
Speculaasjes 3
Pepernoten 7

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes