Bak de spekblokjes licht krokant in een hete koekenpan en zet ze apart.Maak de venkel schoon. Bewaar het venkelgroen voor garnering en snijd de venkelknol in stukjes.
Kook de aardappelen in water met zout in 20 min gaar. Verhit intussen de helft van de olie en roerbak hierin de venkel met peper en zout 5 min.
Giet de gare aardappels af en pureer ze met de rest van de olie, de kaas en crème fraîche.
Schep de venkel met stoofvocht en de spekblokjes erdoor.
Snijd de tomaten in reepjes. Serveer de stampot gegarneerd met tomatenreepjes en venkelgroen.
Bereidingstijd: 40 min.
Tip:
Vervang witte wijn door kippenbouillon.
In plaats van gedroogde tomaten op olie zijn kerstomaten ook heel geschikt.
Venkel kan worden vervangen door knolselderij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |