Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Ovenschotel met gehakt bladerdeeg en worcestershiresaus

Worcestershiresaus heeft een pittig-kruidige smaak en geeft het ovengerecht een heerlijke smaak. De combinatie met bladerdeeg maakt het geheel af. Serveer dit gerecht met een frisse salade.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd:
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten

Ingrediënten

Voor 4 personen wortels
300 gram half om half gehakt
30 ml worcestershiresaus
1 rol bladerdeeg
¼ runderbouillonblokje
Gehaktkruiden
1 eetlepel boter
Peper

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zet een pan met 150 ml water op het vuur en voeg ¼ runderbouillon toe.
Snij de wortel in plakjes
Verhit de boter in een hapjespan en bak de wortel voor 5 minuten.
Kruid het gehakt en voeg deze toe aan de hapjespan. Bak het gehakt rul.
Voeg de runderbouillon toe.
Voeg de worcestershiresaus toe.
Breng het geheel aan de kook en laat dit 5 minuten pruttelen.
Voeg naar wens peper toe
Voeg alles toe aan een ovenschaal.
Bedek de ovenschaal met het bladerdeeg en prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Plaats het daarna in de oven voor 25 minuten.
Zodra het bladerdeeg goudbruin is kan het uit de oven. Snij het in vier stukken en verdeel het over de borden.

Bron/inzender: Mathieu

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Andijviestampot met gebakken kaasblokjes
Zuurkoolschotel met casselerrib
Rode kool-jachtschotel
Tuinbonenstamppot met doperwtjes en bacon
Aardappel-ovenschotel met broccoli en boursin

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes