Schil de aardappels, halveer de grote en kook ze in weinig water met zout naar smaak in ca. 20 min gaar. Maak intussen de chinese kool schoon en snijd hem in dunne repen. Pel en snipper de ui. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Kook de chinese kool met aanhangend water en zout naar smaak in ca. 7 min beetgaar en laat de kool goed uitlekken. Verhit de olie in de koekenpan en fruit de ui in ca. 3 min glazig. Voeg het gehakt toe en bak het al roerend met een vork rul en bruin. Schep de champignons erdoor en bak ze al sheppend 3 min mee. Roer de zakjes rijke kruidenmix en de créme fraîche erdoor en neem de pan van het vuur. Giet de aardappels af, laat ze uitdampen en prak ze met een aardappelstamper fijn. Schep de bosui en de peterselie erdoor. Verdeel de chinese kool over de bodem van een ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel erover en dek alles af met het aardappelkruim. Verdeel de kaas over het kruim en laat de aardappels onder de hete grill in ca. 10 min gratineren.
Bereidingstijd: 40 minuten (+ 10 minuten oventijd)
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |