Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Bloemkoolschotel met kerriesaus en ei

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 grote bloemkool
zout
2 eieren
1 ui
40 gr boter of margarine
1 eetl kerriepoeder
40 gr bloem
4 dl melk
versgemalen peper
2 eetl gehakte peterselie (vers of diepvries)

Bereiden

Snijd de stronk en de bladeren van de bloemkool en verdeel de kool in roosjes. Kook ze in water met zout 12-15 minuten.
Kook de eieren hard in 10 minuten. Pel ze en hak ze fijn. Pel de ui en snipper deze.
Verhit de boter, voeg ui en kerriepoeder toe en roerbak 2 minuten.
Roer de bloem erdoor en laat het mengsel al roerend 1 minuut garen.
Giet de melk er al roerend in gedeeltes bij. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat en voeg peper toe.
Giet de bloemkool af en leg de roosjes naast elkaar in een schaal. Schenk de saus erover en bestrooi deze met het gehakte ei en de peterselie.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zuurkoolschotel met casselerrib
Flensjes met spinazie en zalm
Prei -stamppot met venkel
Indonesische zuurkool met aardappelschijfjes
Tuinbonenstamppot met doperwtjes en bacon

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes